Vinkit
- Aina kannattaa maistaa. Jos ei maista, ei voi tietää tykkääkö jostain kasviksesta vai ei. Ja mitä inhoaa tänään, voikin jo ensi kerralla tykätä.
- Porkkanaraastetta kannattaa lisätä perinteisen jauhelihakastikkeen sekaan, niin se tuo lisää makua ja helpottaa kasvisten kokeilua.
- Porkkanoita ei tarvitse kuoria, jos ne vaan pesee huolellisesti. Varsinkin syksykaudella juurekset ovat parhaimmillaan.
- Sipulin kuorinta voi joskus itkettää, vinkiksi kannattaa kokeilla sukelluslaseja ja terävää veistä.
- Syksyllä kun kotimaiset juurekset ovat parhaimmillaan, kannattaa tehdä sosekeittoja, smootieta ja vaikka dippijuureksia. Reseptejä on netti pullollaan.
- Voit valmistaa itse kasvislientä paahdetuista kannoista, kuorista ja hieman pehmenneistä vihanneksista. Kokoon keitetty liemi voidaan säilyttää esim. pakastamalla se jääpalamuoteissa.
- Tyhjistä porkkanatikku- ja napostelutomaattikipoista voit valmistaa ”lankapuhelimen”. Tee purkin pohjaan pieni reikä, pujota siitä ohut naru / lanka ja solmi sisäpuolelle. Tee narun toiseen päähän toiselle purkille sama toimenpide. Pingota naru / lanka purkkien välissä kireälle ja kokeile kuuluuko toisen purkin päähän puhe toisesta purkista. Lanka / naru voi olla useamman metrin pituinen.
- Tyhjät porkkanatikku ja napostelutomaattikipot ovat juuri sopivat pienten marjastajien käyttöön niin mustikkametsään, vadelmapensaille kuin mansikkamaalle.
Onko sinulla joku kiva kasvisvinkki?
Voit laittaa oman vinkkisi meille yhteystietolomakkeen kautta palkitsemme hyvät vinkit.