Vinkit

  • Aina kannattaa maistaa. Jos ei maista, ei voi tietää tykkääkö jostain kasviksesta vai ei. Ja mitä inhoaa tänään, voikin jo ensi kerralla tykätä.
  • Porkkanaraastetta kannattaa lisätä perinteisen jauhelihakastikkeen sekaan, niin se tuo lisää makua ja helpottaa kasvisten kokeilua.
  • Porkkanoita ei tarvitse kuoria, jos ne vaan pesee huolellisesti. Varsinkin syksykaudella juurekset ovat parhaimmillaan.
  • Sipulin kuorinta voi joskus itkettää, vinkiksi kannattaa kokeilla sukelluslaseja ja terävää veistä.
  • Syksyllä kun kotimaiset juurekset ovat parhaimmillaan, kannattaa tehdä sosekeittoja, smootieta ja vaikka dippijuureksia. Reseptejä on netti pullollaan.
  • Voit valmistaa itse kasvislientä paahdetuista kannoista, kuorista ja hieman pehmenneistä vihanneksista. Kokoon keitetty liemi voidaan säilyttää esim. pakastamalla se jääpalamuoteissa.
  • Tyhjistä porkkanatikku- ja napostelutomaattikipoista voit valmistaa ”lankapuhelimen”. Tee purkin pohjaan pieni reikä, pujota siitä ohut naru / lanka ja solmi sisäpuolelle. Tee narun toiseen päähän toiselle purkille sama toimenpide. Pingota naru / lanka purkkien välissä kireälle ja kokeile kuuluuko toisen purkin päähän puhe toisesta purkista. Lanka / naru voi olla useamman metrin pituinen.
  • Tyhjät porkkanatikku ja napostelutomaattikipot ovat juuri sopivat pienten marjastajien käyttöön niin mustikkametsään, vadelmapensaille kuin mansikkamaalle.

Onko sinulla joku kiva kasvisvinkki?

Voit laittaa oman vinkkisi meille yhteystietolomakkeen kautta palkitsemme hyvät vinkit.

vilijonka

Löydät Muumi-KASVIKSET
nyt kaupoista!

Scroll to Top